Oyun KonsollarıDonanım İncelemeYouTube

2022 Yılında Sony PS Vita Almak

17 Aralık 2011 yılında piyasaya sürülen PS Vita, Sony tarafında bir hamleydi. Nintendo olan rekabeti kızıştıracak ayrıca PlayStation 3 konsoluyla eş zamanlı olarak çalışabilecekti. Oyun dünyasının Cloud teknojisinin başlangıcı olarak sayabiliriz.

8.6SCORE

DEĞERLENDİRME

Sony PlayStation Vita

Efsanevi oyun konsolu olan PS Vita keşke devam etseydi. Oled ekran gibi özelliklerle kaliteli oyun konsoludur.

Platform: Sony PlayStation
Yayıncı: Sony PlayStation
Geliştirici: Sony
Çıkış Tarihi: 17 Aralık 2011

ARTILAR

  • Malzeme kalitesi üst düzeyde
  • Oled ekrana sahip olması
  • Tüm emülatöleri çalıştırabiliyor

EKSİLer

  • Şarjı çabuk bitiyor
  • Üretimden kalkmış durumda

PUANLAMA KRİTERLERİ

Malzeme Kalitesi
9
Fiyat Performans
8
Oynanabilirlik
9

Efsane: 🏆

PS Vita’nın iki versiyonu bulunmaktadır. İlk çıkan model herkesin bildiği fat kasa piyano kasa modelidir. Bu modelde Oled ekran bile mevcuttur. Bendeki ilk çıkan versiyonudur. İkinci versiyonu plastik mat bir kasaya sahip standart bir lcd ekrana sahip Şubat 2014 yılında çıkan modelidir.

Sony PS Vita’ya fazlaca oyun ne yazık ki çıkmamıştır. Planlanan AAA oyunlar askıya alınmış. Büyük oyun firmaları oyunlarını bu platforma taşımak istememişlerdir. Gücü ve performans özellikleri sınırlı olan taşınabilir oyun konsolları optimizasyonda hep sıkıntı olmuştur.

Bu sebeple zamanla bağımsız (indie) oyun geliştiricilerinin cihazı olmuştur. PS Vita Store’da yüzlerce bağımsız oyunu bulabiliyorsunuz.

Orjinal oyunları ya dijital olarak yada kartuşlu bir şekilde satın alabiliyorsunuz. Ancak şu an sıfır kartuşlu ürün bulmak imkansızdır.

Cihazın hafızasını arttırmak için özel olarak üretilmiş hafıza kartları ile yükseltebiliyorsunuz. Zamanında bu hafıza kartıları oldukça pahalıymış. Şimdi cihaz kırılabildiği için oyun kartuşunun takıldığı yere özel olarak üretilmiş fabrikasyon dışı adaptörle micro sd kart ile yükseltebiliyorsunuz. Cihazımın hafızasını 256GB’a kadar arttırdım.

Cihazda kulaklık girişi bulunmakta olup ayrıca bluetooth bağlantısı ile kablosuz kulaklıkları da kullanabiliyorsunuz. Taşınabilir bir cihaz için harika bir özellik.

Tüm PS Vita cihazlarını kırabiliyorsunuz. Çeşitli emülatörleri kurup Ps Vita oyunları dışında PS1 ve PSP oyunları dahil bir çok romu oynatabiliyor.

Konsola ait taşıma çantası, koruma kılıfı, ekran koruyucu gibi aksesuarlarını bulmakta oldukça güçlük çektim. Oyun mağazalarının tozlu raflarında kalmış az sayıda ki ürünleri satın alarak tamamladım.

PS Vita oyunlarını oynadıkça sitemde oyunların inceleme yazılarını yazacağım.

Malzeme Kalitesi

PS Vita’nın malzeme kalitesi üst düzeyde diyebilirim. Sony zaten bu konuda tartışmasız iyidir. Tuş basış tepkimelerinde ve joystik hareketlerinde kesinlikle bir gecikme yaşanmıyor.

Sonuç

Eğer oyunlara çok para harcamayıp sürekli yanınızda taşıyacağınız bir oyun konsolu arıyorsanız ikinci elde olsa PS Vita sizin için en uygun cihaz olacaktır. Keşke Sony taşınabilir oyun konsolunda yer almaya devam etseydi. Nintendo dışında başka bir alternatifimiz bulunmuyor. Steam Deck cihazı gelince umarım aynı şeyi söylemeyiz.

32-bit çağı nostaljisi ve teknoloji meraklısı Tarık, en sevdiği oyunlar arasında Witcher, Assasin's Creed, Pokemon ve Zelda yer alıyor. İnşaat Mühendisi ve Yazılım Mühendisidir.

İlginizi Çekebilir

>