Oyun KonsollarıDonanım İncelemeYouTube

2022 Yılında Nintendo Switch Lite Turkuaz Almak

3 Mart 2017 yılında Nintendo yeni oyun konsolu olan Switch’i tanıttı. Konsol o kadar çok tutuldu ki satış rekorları kırdı. Cihaz hibrit yapıda yani hem taşınabilir olması hem de TV’ye bağlanabilir olması pratik olmasını sağlıyor. 2019 yılında ise Nintendo Switch Lite piyasaya sunuldu. Switch’e göre o kadar çok hafif olması ve ağırlık olarak hafif olması nedeniyle satışta olan en iyi taşınabilir oyun konsolu diyebilirim.

8SCORE

DEĞERLENDİRME

Nintendo Switch Lite

Nintendo Switch ailesinin joycon’ları ayrılmayan en ufak taşınabilir oyun konsoludur.

Platform: Nintendo Switch Lite
Yayıncı: Nintendo
Geliştirici: Nintendo
Çıkış Tarihi: 03 Mart 2017

ARTILAR

  • Malzeme kalitesi üst düzeyde
  • Stabil çalışmaktadır
  • Zengin aksesuar olanağı

EKSİLer

  • 720p Lcd ekran
  • Şarjı çabuk bitiyor
  • Oyunların çok pahalı olması

PUANLAMA KRİTERLERİ

Malzeme Kalitesi
9
Fiyat Performans
6
Oynanabilirlik
9

Nintendo Switch Lite, 720p çözünürlüklüğü destekleyen LCD ekrana sahip. Switch’e göre eksiği Joyconları yani joystickleri değiştirilemiyor. Ayrıca TV’ye de bağlanmıyor. Kısacası tamamen taşınabilir bir oyun konsolu olmuş.

Cihazın malzeme kalitesi üst düzeyde diyebilirim. Tuş basış ve joystick tepkimeleri zamanında vermektedir. Ancak Nintendo cihazlarında kronik olarak zamanla drift sorunu çıkabiliyor. Bana denk gelmedi ancak harici bir oyun kontrolcüsü ile bunun önüne geçebilirsiniz.

Cihazda kulaklık girişi bulunmakta olup bluetooth bağlantısı ile kablosuz kulaklıkları kullanamıyorsunuz.

Oyun Fiyatları Çok Pahalı

Nintendo oyunları 60 dolar fiyatına sabitlendiği için tl cinsinden çok pahalıdır. Maria, Zelda ve Pokemon gibi ana oyunlara indirim yapılmadığı için sahip olmak zor olmaktadır. Oyunları oynayabilmek için iki seçenek vardır. Birincisi dijital mağazadan almak diğer ise kartuşlu orjinal oyun almaktır. Nintendo’nun dijital mağazası ülke lokasyonlu olup ne yazık ki Türkiye için bir mağaza bulunmamaktadır.

Oyuncular ülkemizde hangi oyunlar ucuzsa o ülkeye seçili yapıyorlar. Dijital oyunu hesabınıza satın alıyorsunuz ancak başka hesapta oyunu oynayamıyorsunuz. Nintendo için büyük bir kayıp bence… Kartuşlu oyun alırsanız istediğiniz cihazda hesap şartı olmadan oynayabiliyorsunuz. Bu şekilde oyunları takaslayabiliyorsunuz.

Switch Lite’da harici micro sd kart ile hafıza miktarını arttırabilirsiniz. Şu an cihazımda 256 gb hafıza kartı ile oyunlarımı oynuyorum.

Sonuç

Nintendo oyunları stabil çalışan bir yapıya sahiptir. Cihazın grafikleri alt seviyede olsa da oyuncuyu olumlu olarak etkilemektedir. Nintendo’nun ülkemize gereken ilgiyi göstermemesi ve bölgeye özel fiyatlandırma yapmaması satışını zorlaştırmaktadır. Ancak yine de en çok satılan tek oyun konsolu…

32-bit çağı nostaljisi ve teknoloji meraklısı Tarık, en sevdiği oyunlar arasında Witcher, Assasin's Creed, Pokemon ve Zelda yer alıyor. İnşaat Mühendisi ve Yazılım Mühendisidir.

İlginizi Çekebilir

>