Oyun KonsollarıDonanım İncelemeYouTube

2022 Yılında Xbox One S Almak

20 Nisan 2020 tarihi benim için önemlidir. Pandemi döneminin başlangıcı idi. İlk konsolumu satın almıştım. Aradan neredeyse 2 sene geçecek. Tek hatam biraz daha bekleyebilirdim. Çünkü aynı yılın sonhabarında Xbox tarafından Series X ve S yeni nesil konsollar çıkmıştı.

Xbox’ın en sevdiğim yanı oldukça sessiz çalışması. One S’de sessiz ve bir o kadar performanslı çalışmakta. Grafik kalitesi çok da iyi olmasa da günümüz koşullarında işinizi görecek seviyededir.

Xbox ekosisteminin en güzel özelliği önceki versiyonlarda ki Xbox oyunlarını geriye uyumluluk modu ile oynayabiliyoruz. Xbox One serileri henüz kırılabilmiş değil. Kırılacağını da düşünmüyorum. Lakin oyun fiyatlarının oldukça makul olması bu konsolu almak için bir tercih sebebidir.

GamePass İle Yüzlerce Oyun Bir Arada

GamePass abonelik sistemi ile her ay cüzi bir miktar ödeyerek yüzlerce oyunu oynayabiliyorsunuz. Kütüphaneye eklenen oyunlarda en güncelleri oluyor. Microsoft’un bu konuda ciddi miktarlarda para harcadığı biliniyor.

Oyun konsollarında cihazın teknik özellikleri önemsizdir. Çünkü oyun geliştirme firmaları oyunlarını bu platforma göre özel tasarlamaktadırlar. Yani bir PC donanımı gibi düşünmek anlamsızdır. Amaç da budur zaten. Uygun fiyata en güncel oyunları oynamaktır.

Ayrıca Gold Live ile her ay üç oyunu ücretsiz olarak süresiz kütüphanenize ekleyebiliyorsunuz. İkinci bir konsolu yine kardeşlik gibi bir sistem ile diğer konsolda da aynı şartlara sahip bir şekilde oynayabiliyorsunuz.

Sevmediğim Yanları

Xbox’ın kontrolcüleri hiç bir zaman PS’in kontrolcüleri kadar malzeme kalitesi iyi olmadı. Hele ki joystiğin sağa sola hareket ettirdiğinizde çıkan sopamsı bir ses duyarsınız. Bu durum Series’lerde de devam etmekte. İllet olduğum diğer durum ise pil ile çalışmasıdır. PS ve Nintendo’da ki gibi kontrolcüler şarj kablosu ve kendinden bataryalı gelmelidir.

Sonuç: Alın gitsin

Günümüz koşullarında böyle bir konsolu 1.500 – 2.500 TL arasında ikinci el olarak satın alabilirsiniz. Sorunsuz bir cihaz olan Xbox One S için iyi bir tercih olacaktır. Ancak bu durum her ay ödeyeceğiniz abonelik sistemi ile geçerlidir. Eğer kırık bir cihaz ile bedava oyunlar oynamak istiyorsanız geçerli değildir. (Kırık cihaz veya korsan oyunu hiçbir şekilde tavsiye etmiyorum. Bu durum cihazınızın sağlığı ve etik değerler açısından da doğru bir durum olmayacaktır.)

32-bit çağı nostaljisi ve teknoloji meraklısı Tarık, en sevdiği oyunlar arasında Witcher, Assasin's Creed, Pokemon ve Zelda yer alıyor. İnşaat Mühendisi ve Yazılım Mühendisidir.

İlginizi Çekebilir

>